Patrick Ekwall är på plats nere i Qatar. FotbollDirekts krönikör följer på plats vårt januari-landslag och det blir på många vis ett stort allsvenskt fokus, inte minst på Alexander Isak som på nytt är AIK-aktuell.

I morgon är det dags för presskonferens nere på halvön i Persiska viken. Fotbollsåret startar mer på allvar och allsvenska namn radas upp i årets första landslag som förbundskapten Janne Andersson väljer att ställa på benen.

Två matcher väntar där nere i form av Finland den 8 januari och några dagar senare Erik Hamréns Island.
Och det är alltså ett landslag med tydliga allsvenska intressen, även om landslagschefen Stefan Pettersson de senaste dagarna bekräftat flera avhopp i sista stund. Namn som är aktuella för utländska klubbar som Kristoffer Olsson och Kerim Mrabti.

Bland mycket annat så visar FD:s krönikör nyfikenhet kring vem Alexander Isak är i dag efter så lång tid i skymundan i en europeisk superklubb som tyska Dortmund. Isak som ju på nytt den senaste tiden blivit AIK-aktuell.

LÄS: PATRICK EKWALL ANALYSERAR JANUARILANDSLAGET – NAMN FÖR NAMN !

LÄS: RANKAR TOPP-10 – MEST SPÄNNANDE NERE I QATAR ! 

Det svenska landslaget kommer att bo i Qatars huvudstad Doha på femstjärniga lyxhotellet Sheraton Grand Doha Resort.
Patrick Ekwall alltså på plats för FotbollDirekts räkning – här ger han i tv sin första syn på kommande dagar och januariturné.

Video HÄR nedan: