• Publicerat 3 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det har varit på tapeten ett tag, men nu står det helt klart att Neto Borges lämnar Hammarby. Vänsterbacken har skrivit på för belgiska Genk.
– Det är precis så här vi vill jobba i Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Sejouren i Hammarby blev kortvarig för Neto Borges. Efter ett minst sagt succéartat första år i klubben, väljer nu spelaren att ta nästa steg i karriären. Belgiska Genk blir nästa destination för den yvige vänsterbacken.

Försäljningen av försvararen har länge ryktas ligga i trakterna kring rekordsummor för Bajens del, vilket klubben själva väljer att bekräfta på egna hemsidan.

”Försäljningen av Neto Borges är en av de allra största i Hammarbys historia”, skriver klubben.

Hammarbys vd Henrik Kindlund ser försäljning som ett tecken på att Bajen är på rätt väg:

– Den här försäljningen är ett tydligt steg i klubbens utveckling, att vi faktiskt börjar få upp intäkterna för spelartransfers i nivå med de andra stora klubbarna i Allsvenskan. Vi ligger sedan flera år på en hög nivå när det gäller publik- och sponsorintäkter, och att vi nu även tar kliv när det gäller spelartransferintäkter gör att vi kommer att öka vår konkurrenskraft betydligt sett ur ett långsiktigt perspektiv, säger Kindlund till hemsidan.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger så här om försäljningen:

– Neto har haft en fantastiskt fin utveckling hos oss, där har han och tränarteamet har gjort ett fantastiskt jobb. Vi visste att han hade stor potential, och han blev redo att ta nästa steg fortare än vad vi räknat med. Det är precis så här vi vill jobba i Hammarby – identifiera och ta hit unga lovande spelare, utveckla dem och hjälpa dem att ta sig vidare, vilket förstås ger oss intäkter och förutsättningar att fortsätta Hammarbys utveckling, säger Jansson.