Foto: Bildbyrån

En storaffär ser ut att vara mycket nära kring Kristoffer Olsson. Enligt nya uppgifter till FD så lutar det nu åt ryska Krasnodar men vi kan även avslöja att tidigare John Guidetti-klubben Celta Vigo in i det sista finns med i racet. I det uppges det även vara upplagt för Sead Haksabanovic som ersättare.

Kristoffer Olsson är på väg att säljas från AIK och han kan bli den dyraste allsvenske mittfältaren genom tiderna att gå utomlands. En övergång uppges för FD kunna bli värd så mycket som 45-50 miljoner kronor.
AIK kan alltså mycket väl komma att göra ännu en stor transfer, man har ju sedan tidigare gjort den största allsvenska affären någonsin, alla kategorier, Alexander Isak till Dortmund.

Sent i går kväll fick FD ta del av nya uppgifter kring AIK:s kanske störste guldhjälte; nu ser hans val ut att falla på ryska Krasnodar med svenska traditioner, inte minst genom Andreas Granqvist och Viktor Claesson.
Stora framgångar med dessa blågula namn.

LÄS: PATRICK EKWALL VILL STÄLLA FRÅGOR OM AIK-STJÄRNAN

Nu uppges samtidigt ryssarna för FD vara närmast en lösning med den 23-årige AIK-stjärnan.
Men det finns konkurrens in i det sista.
FotbollDirekts uppgifter går även ut på att John Guidettis tidigare klubb, Celta Vigo, på allvar finns med. Spanjorerna ska vara en av de klubbar som tillsammans med Krasnodar lagt bud på den unge svensken.

Sedan tidigare finns ju även klubbar som italienska Udinese och Fiorentina nämnda men det är alltså som sagt Krasnodar och Celta som lagt bud, La ligaklubben som förra vintern jagade Saman Ghoddos och där presenterade ett bud i 55-60-miljonersklassen som Östersund då nobbade.

Kristoffer Olsson har varit vinterns mest rubricerade allsvenske spelare och fick så sent som i november lite av ett landslagsgenombrott när han startade mot Ryssland i Nations League.

När Kristoffer Olsson nu ser ut att försvinna så kan vi även berätta att AIK:s ledning med sportchef Björn Wesström samtidigt är mycket nära en lösning med West Hams Sead Haksabanovic. Nu senast utlånad till Malaga i spanska division II. Man uppges ha nått ett genombrott i förhandlingarna där.

FD har varit i kontakt med AIK:s sportchef Björn Wesström angående uppgifterna. Han svarar som följer, via sms:

”Vi kommer att kommunicera om någon förändring sker gällande spelare eller ledare, innan dess finns inget att kommentera just nu. Eftersom ingenting ännu har hänt”.