• Publicerat 2 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK:s assisterande tränare Bartosz Grzelak har lämnat. Nu står det klart i dag, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se, att Rikard Norling och Sean O’Shea – som firade guldet med AIK på plats i Kalmar – inom kort skriver på nya kontrakt.

Sedan Bartosz Grzelak lämnade AIK så har man saknat en komplett tränaruppställning.

Där till så har Rikard Norling ett utgående kontrakt och som FD avslöjade tidigare i december så ville Norling ha ett längre kontrakt än det som just nu återstår över 2019. Och så har det blivit.
Norling har fått ett nytt kontrakt som nu skrivs under inom kort.

Men inte nog med att Norling får ett nytt avtal efter SM-guldet och sitt stärkta värde, så står det nu klart vem som kommer in som en av hans närmaste efter Grzelak.

Enligt FotbollDirekts uppgifter så är AIK nu även överens med Sean O’Shea och både Norling och O´Shea, som är på plats i Stockholm just nu, presenteras med nya kontrakt inom kort. FD erfar att Patric Jildefalk får utökat ansvar från den roll han har i dag medan O’Shea får extra stort ansvar för skadade spelare.

Och det är inte vem som helst som nu kommer in i AIK:s organisation.

Sean O’Shea har som Sport-Expressen tidigare berättat om, haft en tillvaro i Dubai i Förenade Arabemiraten och hjälpt AIK:s organisation både individuellt och kring laget när man förberett sig under flera vintrar i rad där nere.

Och det är en kille med hög renommé. Han har genom åren coachat namn som Victor Nilsson Lindelöf, Patrice Evra och Virgil Van Dijk. Alla är det namn som varit i personlig träning under Norlings nye assistent.

Vi kan även konstatera att det är uppenbart att det här är ett namn som funnits nära AIK en längre tid. Sean O’Shea syns ju bland annat på bilder från yran när AIK firade guldet en bit in i november.

O’Shea till höger om Norling på Guldfågeln arena i november. Foto: Bildbyrån

Sedan tidigare finns alltså även Patric Jildefalk som anställd som assisterande tränare i AIK sedan januari 2018.

Ola Gustavsson – Lennart Sandahl