• Publicerat 2 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Tidigare i dag meddelade IFK Göteborg att klubben skulle presentera en stor nyhet i samband med lagets första träning, redan nu kommer Sportbladet med uppgifter kring att det rör sig om en ny sponsor in till föreningen – byggföretaget Serneke kliver in och blir ny samarbetspartner till Blåvitt.

IFK Göteborg blev tidigare i år av med huvudsponsorn Prioritet Finans som valde att hoppa av efter att man sponsrat klubben sedan 2011.

Nu står det klart att byggjätten och börsnoterade Serneke kliver in istället enligt Sportbladet. Avtalet ska vara skrivit på fyra till fem år och ge Blåvitt cirka fem miljoner svenska kronor per år.

Det innebär att sponsoravtalet inte kommer vara lika lukrativt som det Prioritet Finans betalade ut. De första tre åren rekordsatsade nämligen företaget och pumpade in cirka tio miljoner kronor per år till föreningen.

Det blir inte heller några prestationsbaserade bonusar till klubben som tidigare. Orsaken ska vara att föreningen tillsammans med sponsorn vill bygga från grunden istället för att premiera kortsiktig framgång.

I övrigt rankas den nya huvudsponsorn Serneke som Sveriges åttonde största byggbolag och omsätter årligen 5,5 miljarder kronor.