Foto: Bildbyrån

I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem mest värdefulla spelare i allsvenskan 2018. Paulinho knep priset på Allsvenskans Stora Pris, men det är inte brassen som listas högst här. 

FD LISTAR TOPP FEM MVP I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG.

1. Kristoffer Olsson, AIK.

– Hans nivåhöjning har varit i paritet med AIK:s nivåhöjning – och Olsson har haft stor del i att laget varit så bra i år. Så pass värdefull och viktig att han tog sig in i det riktiga a-landslaget. ”Koffe” har inte kunnat prestera så mycket högre än det han gjort med allsvenska mått mätt.

2. Paulinho, BK Häcken. 

– Utan honom är Häckens anfallsspel inte så mycket. Han bidrar något enormt. Vann inte bara skytteligan, utan är också väldigt viktig i spelet – och på fasta situationer. Skulle Paulinho försvinna vore det ett extremt stort hål för Häcken att fylla. År efter år har brassen visat hur bra han är – men det här var hans bästa säsong i allsvenskan!

3. Markus Rosenberg, Malmö FF.

– Fortfarande otroligt viktig för MFF. Inte bara med sin attityd utan även spelmässigt där han fortfarande håller en riktigt hög nivå. Kanske inte lika mycket mål som tidigare, men han ligger ju bakom mycket! Tagit en mer droppande roll i år bakom Marcus Antonsson och det går inte att bortse från hur värdefull Rosenberg är för sitt Malmö. Väldigt bra för laget så klart att han stannar ytterligare ett år.

4. Simon Thern, IFK Norrköping.

– Fått maskineriet att fungera. Lyfte sig ännu mer när Alexander Fransson kom in i somras, men redan innan dess var Thern väldigt bra och han har hela säsongen haft en mycket stor del i att ”Peking” slutade tvåa i serien. Utan Thern i laget hade det inte varit samma slagkraftiga Norrköping som vi sett i år!

5. Rasmus Elm, Kalmar FF.

– Det är ju tyvärr så att han inte är helt frisk under några längre perioder, men när han väl spelar är han fortfarande otroligt dominerande. I år har han både varit mittback och mittfältare – och varit fantastisk på båda positionerna. Då har han inte ens varit hundraprocentig! Utan Rasmus Elm är Kalmar ett helt annat lag, så är det. Oavsett hur många procent han lirar på så är han Kalmars bästa spelare.