I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem största skrällarna i allsvenskan 2018 – och det är en viss Robin Jansson som givetvis tar hem förstaplatsen. 

FD LISTAR TOPP FEM STÖRSTA SKRÄLLAR I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

FotbollDirekt har sedan jul tagit ut årets vinnare. Lagdel för lagdel. Liksom årets tränare, årets sportchefer, årets värvningar.
Nu kommer nästa grej här – årets bubblare, årets skrällar. Namn som har haft låga förväntningar på sig men som nu kan vara på väg att etablera sig högt upp på den allsvenska stegen.

1. Robin Jansson, AIK. 

– Allt är ju redan skrivet… Han började säsongen i hästskofabriken och spelade i Oddevold i division 1.
24-åringen trodde väl att höjdpunkten skulle vara ett gruppspel i Svenska cupen, men det slutade med SM-guld och en landslagsplats i januariturnén. Dessutom var det Jansson som gjorde enda målet i guldmatchen!

2. Linus Hallenius, Gif Sundsvall.

– Man vet ju att han varit en väldigt bra anfallare i sina bästa stunder, men att han skulle leverera i den här utsträckningen i år – som den stora fanbäraren för Sundsvall? Nej, han har överraskat positivt och verkligen visat vägen för ”Giffarna” i år. Alla behöver en spelare som Hallenius, en spelare som trycker in bollarna. 18 mål och tvåa i skytteligan är minst sagt imponerande!

3. Ian Smith, IFK Norrköping.

– Spelade i Bajen 2016 men fick aldrig chansen i allsvenskan då. Nu ersatte han Linus Wahlqvist när denne klev ner som högervinge till mittback – och Smith visade sig göra det riktigt bra! Att costaricanen hade bra egenskaper anade man, men att han skulle hålla SÅ hög klass – och dessutom spela VM – nej, det såg man inte komma!

4. Nils Fröling, Kalmar FF.

– KFF hade en ganska jobbig säsong, men släppte fram många unga spelare och där tycker jag att Nils Fröling var den mest framstående. Det är inte lätt att som ung spelare göra det bra i ett lag som inte fungerar, men det gjorde 18-åringen och det kommer bli väldigt spännande att följa anfallarens fortsatta karriär. Ett namn att hålla ögonen på i allsvenskan nästa år!

5. David Batanero, Gif Sundsvall.

– Bra redan 2017, men ännu bättre i år. Helt dominant på mittfältet och vänsterfoten håller högsta klass! Att spanjoren lyckats nå ännu högre höjder än i fjol är överraskande för mig och därför får 30-åringen en plats på denna lista.