• Publicerat 30 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården känner en viss lättnad efter att klubben gjort klart med de två norska namnen, Per Kristian Bråtveit och Aslak Witry – men nu går jakten vidare mot anfallssidan.
– Det är klart att det inte är optimalt. Det kommer bli en tuff utmaning att försöka fylla det tomrummet om nu alla tre skulle lämna samtidigt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt. 

Djurgården har inte den bästa säsongen bakom sig, visserligen höga toppar med första titeln sedan 2005 men lite för djupa dalar för att den ska vara godkänd. En sjundeplats kontra en tredjeplats året innan och ett misslyckande i Europaspelet smetar lite över Svenska cupen-framgången.

Efter säsongen har det inte heller varit stabilt, utan först avgick Henrik Berggren från rollen som vd i föreningen, för att sedermera återvända till posten med orden ”Kärleken till Djurgården blev för stor”.

Det har även skett ett tränarskifte i föreningen – där Özcan Melkemichel har bytts ut mot duon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

På spelarfronten har det dessutom kommit in två nya spännande värvningar i form av Per Kristian Bråtveit och Aslak Witry.

Hur viktigt var det för Djurgården att få alla dessa bitarna på plats innan årskiftet?

– Det är så klart att det ger en stabilitet och trygghet i föreningen inför det nya året, som alltid är viktig att ha. Nu känner vi att vi återigen är på rätt väg. En ny målvakt har vi sneglat på länge och det var viktigt att vi löste den posten hyfsat snabbt. Bråtveit är en målvakt vi har tittat på länge, samma gäller Aslak Witry. Det som utmärker just dem två är att det trots sin ringa ålder har en enorm rutin, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FD.

Om vi kollar vidare på lagdelarna i Djurgården och tittar på anfallssidan så kan man konstatera att lagets tre nuvarande forwards Aliou Badji, Kerim Mrabti och Omar Eddahri alla kan vara på väg bort från klubben.

Är det något som oroar inför nästa säsong?

– Det är klart att det inte är optimalt. Det kommer bli en tuff utmaning att försöka fylla det tomrummet om nu alla tre skulle lämna samtidigt. Det är den lagdel som absolut inte är satt inför nästa år och som blir det stora målet att fixa till inför säsongen.

Om vi tittar på enskilda namn och då speciellt Kerim Mrabti, är han helt förlorad nu?

– Kerim kan vi i stort sett redan räkna bort, fast du så klart alltid sitter och hoppas på att en lösning kan bli möjlig. Han har dock fortfarande inte gjort klart med en ny klubb, vilket betyder krasst att det fortfarande finns en minimal chans.

Ett namn som det ryktats flitigt kring är Magnus Eriksson som uppges vilja komma hem?

– Jag tror så här, Magnus Eriksson kommer spela i Djurgården igen, men vi får se om det blir redan nu till vintern eller längre fram. Det är många parametrar med ekonomi osv som ska stämma för att det ska gå i lås redan nu.

En tredjeplats från förrförra säsongen, i år en sjundeplats, vart hittar vi Djurgården säsongen 2019?

– Djurgården ska alltid slåss om en Europaplats så är det bara, sen får vi se om vi når dit eller inte. Men det är helt klart målet, avslutar Bosse Andersson med till FD.