Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay lämnade Dalkurd för belgiska Sint-Truiden i somras – efter en drömstart i nya klubben så har det blivit mindre speltid och nu kan han lånas ut i januarifönstret. Och allsvenskan är ett alternativ:
– I och med att han varit där tidigare och kan ligan så kan det vara ett bra alternativ, säger hans agent Numukeh Tunkara till FotbollDirekt.se.

Efter nio allsvenska mål under vår och sommar så sålde Dalkurd i augusti Mohamed Buya Turay. Belgiska Sint-Truiden lade upp 20 miljoner kronor för Dalkurds skyttekung, den största summa som klubben lagt på ett nyförvärv någonsin.

Buya fick en smakstart i sin nya klubb med mål direkt i första ligamatchen, men det har sedan blivit mindre speltid under hösten. Totalt sex matcher, varav fyra inhopp.

Nu har belgiska ligan ett litet uppehåll fram till mitten av januari, och det kan bli så att Buya nu lånas ut. Hans agent Numukeh Tunkara bekräftar att man tittar på alternativ i fönstret.

– Det stämmer, jag ska dit och träffa hans klubb inom kort och diskutera möjliga alternativ. Han behöver speltid och få tillbaka självförtroendet. Det kan bli så för en ung spelare i en ny liga att det kan ta tid att komma in i det. Han kan behöva en ny miljö, få spela och göra mål igen, säger han till FotbollDirekt.se.

Det handlar då om först och främst om en utlåning för Buya:

– De (Sint-Truiden) har investerat i honom och tror på honom, så det är främst en utlåning vi tittar på ja. Speltid är viktigt nu och alla alternativ, klubbar och ligor som är på en bra nivå, är intressanta.

– Allsvenskan? Det är absolut en bra nivå, i och med att han varit där tidigare och kan ligan så kan det vara ett bra alternativ. Men det är ännu tidigt och vi ska träffa hans klubb i Belgien först, sedan får vi se.