• Publicerat 29 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Christoffer Nyman uppges klar för IFK Norrköping enligt Expressen. Anfallaren ska ha skrivit på ett så kallat ”pre-contract” som börjar gälla från och med 1 juli 2019. Men Peking förhandlar just nu om att få spelaren tidigare än så. 

Christoffer Nyman fick sitt verkliga genombrott säsongen 2015 när han smällde in tio mål för Norrköping och var en stor bidragande orsak till att klubben lyckades knipa SM-guldet just det året.

Året därpå lämnade Nyman för spel i tyska Eintracht Braunschweig som då tillhörde Bundesliga 2. Första säsongen flöt på bra för anfallaren som lyckades göra elva mål på 31 framträdanden.

Sedan dess har det dock gått utför, skador har framförallt varit det som ställt till det för spelaren.

För laget har det inte heller gått spikrakt uppåt utan när förra säsongen var slutspelad hade klubben ramlat ur andradivisionen ner till tredjedivisionen.

Inte en optimal situation för Nyman som det länge har ryktats om ska vilja komma tillbaka till tryggheten i Norrköping.

Nu kommer Expressen med uppgifter kring att måltjuven ska vara klar för en återkomst till Peking.

Enligt uppgifter till tidningen kommer spelaren att skriva på ett så kallat ”pre-contract”, ett kontrakt som innebär att han kommer att bli en IFK Norrköpingspelare först i sommar då hans kontrakt med Eintracht Braunschweig löper ut.

Men Norrköping ska vara angelägna om att knyta till sig spelaren redan nu enligt Expressen. Enligt tidningens uppgifter pekar det mesta mot att klubbarna kommer att nå en överenskommelse, men att det återstår lite arbete.

“Inga kommentarer”, skriver Peking-ordföranden Peter Hunt i ett sms till tidningen.