Foto: Bildbyrån

Mathias Ranégie började om i Division 1 och det blev succé – 15 mål av den förre Häcken-MFF- och Djurgårdenanfallaren när Syrianska gick upp i Superettan. Nu hoppas Syrianska kunna behålla stjärnan:
– Vi ska sätta oss ned inom kort och diskutera, då får vi se. Klart vi vill behålla honom, säger SFC:s sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Mathias Ranégie försvann från den stora scenen i fjol. Efter många lyckosamma år i Allsvenskan (Häcken och Malmö FF), utomlands (bland annat Udinese och Watford) så återvände han till Allsvenskan 2016 med Djurgården. Det blev ingen succé och efter ett gästspel i fjol med Häcken som inte heller blomstrade så blev det tyst.

I våras presenterades han som nyförvärv i Syrianska i Division 1 Norra. Ett ettårskontrakt och ett steg som de flesta nog skulle se som nedtrappning för 34-åringen, men det blev en säsong med 15 mål och där han var avgörande för att laget skulle återvända till Superettan – bland annat med mål i kvalspelet upp till högsta serien.

Själv talade han med FD redan i september om vad som kändes som en stor nytändning för honom.

Nu hoppas Syrianska hitta en fortsättning med Ranégie, som i Syrianska haft en lön som enligt klubben inte varit hög ens i division 1-sammanhanget. Det var sportchefen Can Melkemichel som sade det. Nu är det nya förutsättningar i Superettan.

– Så är det förstås, vi får se om vi kan mötas kring någonting. Kommer det en klubb från Allsvenskan eller utlandet som han tycker är intressant så kan vi nog få svårt att behålla honom, men vi får se, säger Melkemichel till FD.

– Han (Ranégie) är på semester men kommer hem nu i dagarna. Vi har sagt att vi ska sätta oss ned och diskutera, om inte i mellandagarna så strax efter nyår. Det är klart vi hoppas kunna behålla honom, annars hade vi inte gjort ett försök, fortsätter sportchefen om Ranégie som han menar var helt avgörande för att sejouren i Division 1 blev ettårig.

– Ja herregud, det är klart han var. Han ordnade straff i första kvalmötet och gjorde mål i andra. Han har varit enormt viktig för oss.