Division 2-klubben FC Stockholm landar ett tungt namn – Johan Mjällby tar över som huvudtränare i klubben.
– Jag och hela klubben är så ofantligt glada att vi numera har Johan hos oss. Det känns nästan overkligt, säger FC Stockholms sportchef Stefan Elver i ett pressmeddelande.

49 a-landskamper, ett VM- och två EM-slutspel, SM-guld med AIK och spel i skotska storklubben Celtic – Johan Mjällby har ett fint CV på spelarsidan. Efter spelarkarriären har han varit assisterande tränare i Celtic och Bolton, varit huvudtränare i Västerås SK i Division 1 och nu senast Gefle IF i Superettan, men nu tar han över FC Stockholm i Division 2. En klubb som startades för åtta år sedan och tagit sig uppåt i seriesystemet.

– Johan Mjällby är FC personifierad. Hans sätt att se på fotboll, hans vinnarmentalitet och enorma engagemang. Ska jag vara helt ärlig så vågade jag inte ens hoppas. När det visade sig att Johan var intresserad gjorde vi allt i vår makt för att kunna ro detta i land, säger sportchefen Stefan Elfver i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Om vi ska lyckas med våra mål är vi övertygade om att Mjällby är den helt perfekta personen att få oss att nå dem. Jag och hela klubben är så ofantligt glada att vi numera har Johan hos oss. Det känns nästan overkligt. För åtta år sen fanns vi inte – nu spelar vi i division två och har Johan Mjällby som coach! Wow!

Johan Mjällby säger att han egentligen ville utomlands igen och träna ett lag:

– Jag hade bestämt mig för att tacka nej till alla uppdrag i Sverige. Jag ville jobba utomlands igen. Men jag blev nyfiken på FC när de hörde av sig, och ville höra mer. Efter vårt första möte gick allt väldigt snabbt. Vi pratade samma språk. De har något stort på gång och jag vill vara med på resan som de har påbörjat. Lägger vi ner det hårda arbete som krävs så ser jag inte mycket som kan stoppa oss. Det ska bli härligt att få tillbaka pulsen och jag är otroligt laddad för uppgiften. Nu vill jag bara träffa grabbarna och dra igång, säger han i pressmeddelandet.