Inte mycket talar för att AIK lyckas behålla Alexander Milosevic. FD kan avslöja att guldhjälten har tre konkreta bud att ta ställning till – två klubbar i Ryssland samt Sheffield Wednesday i Championship. Dessa klubbar ligger just nu bäst till i jakten på mittbackens signatur. 

Redan i somras var AIK på väg att tappa Alexander Milosevic till utlandet.

Strasbourg, Las Palmas, Genoa och Levski Sofia var några av klubbarna som ställde seriösa frågor om hans intresse.

Men inget bud som dök upp trumfade chansen att vinna sitt första SM-guld med AIK.

Med uppdraget slutfört så blickar 26-åringen nu mot utlandet igen. Kontraktet med AIK löper ut nu vid årsskiftet och enligt FD:s uppgifter finns det just nu ingen pågående diskussion om en förlängning med mittbacksresen.

– I nuläget så skannar han av marknaden för att se vad som gäller. Sedan får vi se om vi får anledning att ha ny kontakt, sa sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen för två veckor sedan.

Det mesta talar för att Milosevic, som finns med i Janne Anderssons landslagstrupp till Qatar i januari, kommer att lämna AIK för en klubb i utlandet.

Sportbladet rapporterade nyligen att Milosevic nobbat cypriotiska APOEL och enligt FD:s källor ska ett ännu mer lukrativt bud i Israel ha förkastats. Detta då det sportsliga steget inte känts rätt.

Men det finns andra bud som lockar desto mer.

Enligt FD:s källor så har Milosevic just nu tre kontraktsförslag att ta ställning till. Två av dessa från den ryska högstaligan samt en klassisk klubb i England, Sheffield Wednesday.

Sheffield Wednesday ligger just nu på en 16:e plats av 24 lag i Championship.

Milosevic skrev på ett ettårskontrakt med AIK inför säsongen och har innan dess representerat utländska klubbar som Besiktas, Hannover och Rizespor.