• Publicerat 27 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping har valt att lägga sitt träningsläger i Portugal igen, nu står det även klart vilka laget kommer att ställas mot i Atlantic Cup – det blir Portugisiska Farense och Mattersburg från Österrike.

Portugal igen och Atalantic Cup – igen

IFK Norrköping trivs uppenbarligen vid den portugisiska sydkusten. Laget har tidigare känt sig väldigt nöjda med vad lägret har gett och snart är det dags igen.

Den allsvenska ligatvåan återvänder i februari till Algarvekusten där kommer laget att ställas mot SV Mattersburg och Farense. Båda matcherna kommer att spelas på Estádio da Nora.

Mattersburg ligger för närvarande nia i den österrikiska ligan. Senast lagen möttes 2017 blev det en bekväm 3-1-vinst till Mattersburg.

Det andra laget Norrköping ska ställas mot är Farense, som till vardags spelar i andraligan i Portugal, och som ligger sjua för tillfället.

Förutom IFK är även följande lag anmälda: AGF Aarhus, Beijing Guoan, Red Bull Salzburg, Jablonec, Slavia Prag och Rosenborg.

Norrköping startar upp träningen fjärde januari. Den 31 januari är det dags för första träningsmatchen, då Elfsborg kommer till Östgötaporten. Den andra februari reser laget sedan vidare till Portugal och kommer tillbaka hem en vecka senare.

Första cupmatchen mot AFC Eskilstuna, allsvensk nykomling, spelas tolfte februari.