Foto: Bildbyrån

Efter 293 matcher för IFK Göteborg valde Emil Salomonsson, 29, att lämna klubben. Nu uppges han ha skrivit på för den japanska klubben Sanfrecce Hiroshima. 

Emil Salomonsson kom till IFK Göteborg från Halmstads BK 2011. Sedan dess har han varit ordinarie på högerbacken och en viktig spelare för Blåvitt. Den gångna säsongen var hans åttonde raka i klubben, och kontraktet löpte ut.

– Vi hade ett avslutande snack när säsongen var över och då sa han och hans representant att det fanns goda möjligheter att hitta något utomlands. Och då får Emil göra det. Vi har inte haft någon kontakt sedan dess, sa IFK Göteborgs tf sportchef Jonas Olsson till GT.

Nu verkar det som att ytterbacken hittat en ny klubb i Japan. Enligt Fotbolltransfers har han sajnat ett tvåårskontrakt med japanska Sanfrecce Hiroshima.