IFK Göteborg har uppgetts ha klart med en anfallsvärvning – Falkenbergs skyttekung Chisom Egbuchulam ska vara överens med Blåvitt. Men det dementeras nu av spelaren själv:
– Jag såg det om Göteborg också, men det stämmer inte alls. Jag blev väldigt överraskad av att läsa det, säger han till FotbollDirekt.se.

Nigerianska anfallaren Chisom Egbuchulam gjorde 14 mål när Falkenberg gick upp i Allsvenskan. Efter en 2017-säsong i Häcken som inte blev någon succé så flyttade han tio mil söderut och där har det lossnat rejält. Nu är dock kontraktet med Falkenberg på utgående och FD har tidigare avslöjat att anfallaren tackat nej till klubbens kontraktsförslag och istället är nära att göra klart med en annan allsvensk klubb.

I dagarna uppgav nigerianska sajten owngoalnigeria.com att Egbuchulam är överens med IFK Göteborg om ett treårskontrakt, med option på ytterligare ett år. Något som han själv dementerar. Egbuchulam är hemma i Nigeria och säger att han överlämnat allt vad gäller klubb nästa säsong till sin agent, Men när det gäller Blåvitt-uppgifterna är han bestämd:

– Jag såg det om Göteborg också, men det stämmer inte alls. Jag blev väldigt överraskad själv att läsa det. Jag vet inte varför de skrivit det, jag har inte haft kontakt med någon av dem som skriver där. Men det finns ingen sanning i det, säger han till FD.

– Jag låter min agent sköta allting. Det jag vet är att Falkenberg vill förlänga och att det finns andra intresserade klubbar. Men jag har inte själv varit i kontakt med den här klubben (Blåvitt) eller någon annan klubb, det har inte kommit så långt ännu. Just nu har jag semester och låter agenten sköta det där.

Målsättningen är emellertid att stanna i Sverige:

– Ja, det är det vi siktar på, jag trivs bra i Sverige och med fotbollen där. Förlänga med Falkenberg är fortfarande ett alternativ, det kan absolut bli så. Det är en fin klubb och jag trivdes där. Jag håller alla dörrar öppna.

Vad säger du om din egen säsong?

– Det gick bra men det var framför allt en bra säsong säsong för hela laget och det var därför det gick bra för mig också. Det är en fin grupp, mycket kärlek i laget. Vi spelade som ett lag och därför gick vi upp.

– Första säsongen i Sverige med Häcken var okej men jag fick det inte stämma riktigt. De hade Crespo (Kamara) och Paulinho, jag var tredjevalet i anfallet och det visste jag redan från början så det var inga konstigheter. Jag skulle få mina möjligheter och det fick jag, men det lossnade inte.

– Sedan gav Falkenberg mig chansen och jag är glad för det. Nu får vi se vad det blir, jag har en bra säsong bakom mig så det kan säkert bli något bra.