Helsingborgs IF ska rädda elitlicensen – sedan vill man värva Gabriel Gudmundsson från Halmstads BK.
– Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till Kvällsposten.

Halmstads BK:s Gabriel Gudmundsson har länge rankats som en av de bästa spelarna i 99-kullen i Sverige. I år fick han också ett större genombrott på seniornivå. Efter tre mål på 25 allsvenska matcher 2017 så blev det i år 9 mål och 4 assists i Superettan för Gudmundsson.

Nu vill Helsingborgs IF värva 19-åringen, som dock har ett år kvar på sitt kontrakt med HBK. Samtidigt ska HIF försöka rädda elitlicensen, då klubben går minus 13 miljoner kronor för 2018.

HIF:s ordförande Krister Azelius säger till Kvällsposten att budgeten för nästa års allsvenska trupp har funnits med i en ekonomisk återhämtningsplan som HIF upprättat i höst. Däremot kommer man inte värva spelare förrän ekonomin är på plats och elitlicensen inte är i fara. Två nyförvärv ska det emellertid kunna bli vad det lider:

– Vi räknar nog med att vi ska ha lite is i magen för att se vad vi kan bygga ihop här. Men med den budget vi lägger räknar vi med att kunna ta in två pjäser till och med tanke på hur det ser ut talar vi offensiva krafter, säger Krister Azelius till Kvällsposten.

Och Gabriel Gudmundsson är en target – spelaren vill till HIF säger Azelius:

– Vi är inte överens med Halmstad om en prislapp utan har kvar att göra det jobbet och har en förhoppning. Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss. Sen om hans intresse är så stort att han möter våra positioner återstår att se, men just nu måste vi ta oss förbi årsskiftet och ordna elitlicensen och sen får vi ta full fart i de diskussionerna.

– Den är svår men möjlig.

– Men framför allt behöver jag kunna ge dig och andra beskedet att nu är vi hemma med elitlicenslösningen innan vi kan kasta oss in i den matchen fullt ut.