Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt avslöjade i fredags att Falkenbergs skyttekung Chisom Egbuchulam kommer att lämna klubben, och att han istället är nära en ny allsvensk klubb. Enligt media i Egbuchulams hemland Nigeria så handlar det om IFK Göteborg – anfallaren ska vara överens med Blåvitt.

Chisom Egbuchulam gjorde 14 mål för Falkenberg när laget i år tog klivet upp i Allsvenskan. Den nigerianska anfallaren som kom till Sverige och BK Häcken i fjol men inte lyckades där, i år fick han ett genombrott i Superettan med Falkenberg.

Men kontraktet med Falkenberg gällde bara för säsongen ut, och Egbuchulam följer inte med laget upp i Allsvenskan. FotbollDirekt avslöjade i fredags att han valt att tacka nej till FFF:s kontraktsförslag och istället var nära att göra klart med en annan allsvensk klubb.

Enligt owngoalnigeria.com så handlar det om IFK Göteborg. Spelaren ska enligt sajten vara överens med Blåvitt om ett kontrakt som löper över tre år med en option om ytterligare ett år.