Foto: Bildbyrån

Carlos Strandberg värvades in till Malmö FF förra sommaren som ett stjärnförvärv, men nu fått allt mindre speltid. Hemma mot Genk petades han från truppen och nu senast mot Besiktas satt anfallaren kvar på bänken hela matchen.
– Jag vet inte vad som händer där. Det är jättetråkigt. När de värvade honom kändes det som en klockren värvning, säger experten Anders Andersson till FotbollDirekt.se. 

Det var i augusti förra sommaren som den svenska U21-landslagsanfallaren Carlos Strandberg skrev på ett 4,5 års långt kontrakt med Malmö FF – detta efter spel utomlands i såväl CSKA Moskva som Club Brügge.

Två allsvenska mål under hösten blev det för Strandberg – som av många nu i år tippades som allsvenskans skyttekung. Så blev det inte alls. Precis som hela MFF hade Strandberg det jobbigt och när segertåget väl rullade skadade sig 22-åringen.

Väl tillbaka från skadan har tränaren Uwe Rösler prioriterat Markus Rosenberg och Marcus Antonsson/Arnor Traustason i anfallet. Hemma mot Genk i slutet av november fanns Strandberg inte ens med på bänken. En ren och skär petning av Rösler.

I den avslutande gruppspelsmatchen mot Besiktas satt Strandberg kvar på bänken hela matchen. En som beklagar sig över att Strandberg inte fått det att flyga i Malmö är den forne MFF-spelaren och numera experten Anders Andersson.

– Jag vet inte vad som händer där. Det är jättetråkigt. När de värvade honom kändes det som en klockren värvning. Jag har sett honom mycket i U21-landslaget och det finns en sådan oerhörd potential i honom. Jag hoppas att det vänder, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Rosenberg har förlängt, Antonsson är glödhet och så är Guillermo Molins kvitt sin långtidsskada. Ska MFF ens behålla Strandberg?

– Jättesvårt att säga. Man vet inte hur länge Rosenberg håller, hur mycket han orkar. Molins är fortfarande lite av ett osäkert kort. Man ska inte ha för bråttom och det är ju en kostnadsfråga också. MFF vill väl ha pengar för honom. Som sagt, det finns jättemycket potential i Strandberg, men jag vet inte riktigt vad som händer.

Våren 2016 var Strandberg på lån från CSKA Moskva till AIK och gjorde då succé med sju allsvenska mål på tolv framträdanden. Frågan är om Strandberg blivit bättre sedan dess?

– Strandberg har haft det lite tufft med skador i Malmö också så det känns inte helt rättvist att bedöma det så. Jag har sett honom i U21-landslaget under MFF-perioden när han varit hur bra som helst.

På tal om något annat berättade Marcus Antonsson nyligen i en intervju med FD att han själv borde nosa på en landslagsplats. Håller du med?

– Jag har alltid gillat Antonsson, även när han lirade i Halmstad och Kalmar. Han är en smart forward och passar perfekt in i MFF där det finns många bollskickliga spelare. Antonssons djupledsspel är väldigt värdefullt och han gör ju mål! Det lossnade i allsvenskan och så även i Europa League för honom. Fortsätter han bör han bevisligen vara aktuell för landslaget!