Foto: Bildbyrån

Det blir inte IFK Göteborg för Joel Allansson – en klubb han lämnade för danska Randers för fem år sedan. Nu blir det istället Halmstad och superettan – dit han har presenterats under julaftons morgon.

– HBK har visat väldigt stort intresse för mig, säger Joel Allansson till klubbens offieciella hemsida.

Ett årslångt kontrakt ligger nu klart med HBK för en spelare som alltså för ett antal år sedan aldrig riktigt lyckades i IFK Göteborg.
Något han senare visat grämt honom.
Trots det väljer han nu alltså superettan med Halmstad.

– HBK har visat väldigt stort intresse för mig och det är viktigt. Sen har klubben en bra vision som jag ser det, även om det är superettan har de bra vision och är en fin klubb. Så det ska bli en väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp, säger Allansson.

Nu lämnar han närmast danska Randers. Frågan är hur reaktionen är i IFK Göteborg nu, ett IFK som genom Jonas Olsson tydligt visat att man vill vara med.
Här berättar Allansson själv mer om bakgrund till sitt beslut.

– Jag ser ganska stor potential i HBK, framför allt för att vara en superettanklubb. Det var också en viktig faktor för att jag valde Halmstad. Det känns bra att ha skrivit på för Halmstad, jag har bara hört massa gott om klubben, speciellt från Boman.