• Publicerat 21 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Fem spelare lämnar Malmö FF. Avtalen löpte ut för samtliga spelare vid årskiftet och nu står det klart att det inte bli någon fortsättning i klubben för någon.
– Fredrik har hela tiden varit professionell och stöttande i sin roll, säger sportchefen Daniel Andersson till egna hemsidan.

Fredrik Andersson, Walter Viitala, Sixten Mohlin, Teddy Bergqvist och Anton Kralj lämnar alla Malmö.

Samtliga hade avtal som löper ut vid årsskiftet och nu meddelar klubben att de inte förlängs.

Bland dessa fem spelare finns de båda målvakterna Andersson och Viitala som har varit ersättare till Johan Dahlin under säsongen.

– Fredrik har hela tiden varit professionell och stöttande i sin roll. Han har fungerat bra i målvaktsgruppen tillsammans med Jonnie, Johan och Mathias. Det är inte alltid lätt att vara andremålvakt, men han har varit pålitlig och gjort bra insatser när han fått chansen. Nu har han meddelat att han vill ha en ny utmaning och det respekterar vi, säger sportchefen Daniel Andersson till egna hemsidan.

Viitala kom in efter att Andersson blivit skadad i somras:

– Vi rekryterade Walter med kort varsel för att täcka upp för Fredrik Anderssons skada. Det är en duktig målvakt som snabbt kommit in i gruppen. Han har gjort bra ifrån sig på den knappa speltid han fått, säger Andersson till egna hemsidan.

Målvakten Sixten Mohlin, anfallaren Teddy Bergqvist och vänsterbacken Anton Kralj har varit i klubben sedan unga år. De har dock varit utlånade under hela säsongen till Dalkurd, Varberg respektive Gefle.