Foto: Bildbyrån

Chisom Egbuchulam gjorde 14 mål när Falkenbergs FF tog sig upp i Allsvenskan. Nu lämnar han Falkenberg – den nigerianska skyttekungen har enligt uppgifter till FD tackat nej till klubbens kontraktsförslag och ska istället vara nära att göra klart med en annan allsvensk klubb.

Chisom Egbuchulam kom till Sverige inför säsongen 2017. BK Häcken värvade in anfallaren från Enugu Rangers i hans hemland Nigeria. Men det blev bara tio allsvenska matcher (fem från start) och han lämnade efter säsongen.

Det blev istället Falkenberg i Superettan den här säsongen, och där har det lossnat för den 26-årige anfallaren. 14 mål, delad tvåa i Superettans skytteliga och Falkenbergs bästa målskytt när klubben tog klivet tillbaka till Allsvenskan. Han gjorde bland annat ett av målen i näst sista omgången, när Falkenberg säkrade uppflyttning via 2-2 mot Norrby.

Kontraktet med Falkenberg var skrivet för säsongen 2018, och klubben har enligt källor till FD velat förlänga med Egbuchulam. Han har dock sagt nej till FFF:s kontraktsförslag och är istället nära att göra klart med en annan, icke namngiven klubb. Enligt våra källor ska det handla om en allsvensk konkurrent.

FD har sökt Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson för en kommentar.