• Publicerat 20 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Piotr Johansson gjorde ett par allsvenska matcher i Malmö FF. Nu har 23-åringen, som närmast kommer från Gefle, skrivit på för Magnus Pehrssons Kalmar FF.
– Magnus Pehrsson har en stor del i det hela, säger Johansson till klubbens hemsida. 

2014 debuterade Piotr Johansson i allsvenskan för Malmö FF – då som 19-åring. 2016 blev det tre allsvenska framträdanden för MFF – och sju matcher i Östersund dit han lånades ut på sommaren.

De två senaste säsongerna har Johansson, som både kan lira ytterback och yttermittfältare, varit en tongivande spelare i Gefle. När laget nu ramlade ur superettan lämnar 23-åringen för spel i allsvenskan.

Johansson har kritat på ett treårskontrakt med Kalmar FF. Detta blir nya tränaren Magnus Pehrssons andra värvning till KFF. Nyligen skrev 19-årige Rafael York på för smålänningarna.

– Fantastiskt kul. Jag är oerhört stolt. Det ska bli en stor ära att få dra på sig Kalmar FF-tröjan nästa säsong. Det har varit en lång process men jag har varit noga med att hitta det bästa alternativet för mig, säger Johansson till klubbens hemsida och hyllar sedan ”MP”:

– Jag tyckte det var en stabil klubb och även Magnus Pehrsson har en stor del i det hela. Jag känner honom sedan tidigare och han presenterade ett bra upplägg som jag tyckte passade in med mig som fotbollsspelare.