• Publicerat 20 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Piotr Johansson har länge ryktats till IFK Göteborg, men skrev under torsdagen på för Kalmar FF. Nu riktar 23-åringen en saftig känga mot Blåvitt.
– Budet som de gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar, säger han till Expressen. 

När Poya Asbaghi lämnade Gefle för IFK Göteborg för ett år sedan ville han ta med sig Piotr Johansson från klubben. Någon affär blev inte av då och i somras kom samma uppgifter igen, men inte heller för ett halvår sedan värvades 23-åringen till Blåvitt.

Under torsdagen blev det i stället klart att Johansson skriver på för Kalmar FF och i en intervju med Expressen riktar han kritik mot Göteborgsklubben.

– IFK Göteborg har velat ha mig under ett år. Budet som Blåvitt gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar. Jag har pratat i snart ett år med Blåvitt och Poya Asbaghi har verkligen velat ha mig sedan han blev tränare där. I somras var det helt andra siffror som vi talade om. Om vi ska jämföra det som Jonas Olsson erbjöd nu jämfört med vad Gren gjorde i somras så var det här ett hån, säger Kalmarförvärvet till tidningen.

I dagarna blev det officiellt att Emil Salomonsson lämnar IFK Göteborg. Enligt Johansson var han själv tränaren Poya Asbaghis förstaval att ersätta nyckelspelaren som högervinge.

– Jag och Poya känner varandra bra sedan tiden i Gefle och har en nära relation. Jag var hans första val på wingbackpositionen när Emil (Salomonsson) valde att lämna. Jag tycker faktiskt synd om Poya, IFK Göteborg och deras supportrar. Om Poya blir motarbetad som tränare i en sån stor förening så är det inte bra, säger Johansson till Expressen.