• Publicerat 19 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mattias Svanberg lämnade Malmö FF för omkring 50 miljoner kronor i somras och gör succé i Bologna. Snart kan mittfältaren vara ämnad för större uppgifter i Serie A.
– Det finns dem här som säger att Juventus följer honom inför framtiden, berättar den italienska journalisten Alessandro Mossini för Kvällsposten. 

Efter att ha varit inne på sin tredje allsvenska säsong, i våras helt som ordinarie, sålde Malmö FF sin guldklimp Mattias Svanberg till Bologna för omkring 50 miljoner kronor i början av juli.

Få anade kanske då att mittfältaren skulle ta en ordinarie tröja hos Serie A-laget under hösten, men det gjorde han och i november var 19-åringen även med i landslagets trupp till Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland.

En som imponeras stort av Svanbergs framfart i Italien är sportjournalisten Alessandro Mossini på Corriere della Sera i Bologna.

– Mattias Svanberg är en talangfull mittfältare. Han har bra fysik och är tekniskt skicklig. Han har varit redo att spela i en svår situation för Bologna. Laget har fått en mycket negativ start men Mattias är en av få positiva saker de här månaderna, säger italienaren till Kvällsposten.

Mossini är djupt orolig över Bolognas tabellposition. Efter 16 omgångar ligger laget tredje sist med en poäng upp till säker mark. De har skrapat ihop två segrar och sex kryss så här långt – och forne storspelaren Filippo Inzaghi hänger löst som tränare.

Inzaghi har en bakgrund som spelare i Juventus och just den italienska giganten kopplas ihop med Svanberg.

– Det finns dem här som säger att Juventus följer honom inför framtiden. Just nu är det verkligen tidigt. Han behöver förbättra sig, undvika att pausa i matcherna och börja göra mål för att verkligen hamna på storklubbarnas radar. Bologna är antagligen rätt plats att spela på och för att samla på sig erfarenhet, även om jag inte vet om det är rätt plats för honom att växa upp på eftersom ”Rossoblù” slåss för att undvika nedflyttning. Jag tror att han skulle kunna bli en viktig spelare även för lag i mittenskiktet i Serie A som Fiorentina, Torino eller Sassuolo i en nära framtid, helt klart, konstaterar Alessandro Mossini för Kvällsposten.