• Publicerat 18 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Falkenbergs FF är tillbaka i allsvenskan – nu rustar nykomlingen inför 2019, och ett nyförvärv är klart i Jacob Ericsson, närmast från Örgryte.
– Det är en spelare som arbetar hårt längs vänsterkanten och som kan spela på lite olika positioner, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

Jacob Ericsson har flera säsonger bakom sig i superettan med Örgryte och två i allsvenskan med Gefle. De två senaste åren har Ericsson varit i Öis, men efter säsongen stod det klart att han lämnar klubben.

Nu är 25-åringen klar för Falkenbergs FF. Ett tvåårskontrakt är klart.

– Jacob är en spelare vi följt då vi spelat matcher, både under hans tid i Gefle och nu senast i Örgryte. Det är en spelare som arbetar hårt längs vänsterkanten och som kan spela på lite olika positioner. Jacob verkar dessutom vara en mycket bra personlighet och vi tror att han kommer passa in bra i gruppen och finna ytterligare utveckling i Falkenberg, säger sportchefen Håkan Nilsson till FFF:s hemsida.

Jacob Ericsson säger såhär om valet att skriva på för Falkenberg:

– Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben efter att ha pratat med Håkan Nilsson och Hasse Eklund. Det är en familjär klubb och en miljö jag känner att jag kommer att trivas i, säger han.

– Jag har mött Falkenberg många gånger och de har varit tuffa att möta och alltid haft duktiga individuella spelare.