Det är nio månader sedan nu AIK-försvararen Jesper Nyholm drabbades av ett allvarligt benbrott. Tidigare i höst bröt han sin tystnad när hans utveckling börjat gå åt rätt håll. Och i dag står det klart att det håller i sig – och att nya operationer ser ut att vara på gång.
– Det finns inga bakslag. Det känns bra. Det är så otroligt skönt att börja se resultat av allt jobb man lägger ner, berättar han i dag för FotbollDirekt.se.

Båda benpiporna gick alltså sönder i den där kollisionen med en motståndare i mötet med Örebro tidigare i år i en match på Friends.
En väldigt allvarlig skada som sedan förvärrades över hur han under en period med fara för hans liv, har han berättat – hur han felbehandlades av sjukhuset hans först låg på.
Om det har Nyholm berättat om.
En tung läsning som fått stor uppmärksamhet i media. Men hur jävligt det nu än har varit så har rehabiliteringen sedan i sensomras stadigt vänt åt rätt håll.

Ännu är det väldigt långt bort till att han ska våga tro att karriären ska gå att rädda – men han vill inte ge upp och beskriver i dag för FotbollDirekt hur han klarat sig utan bakslag hela hösten.
Hade det inte varit för en ond tå så hade han varit helt och hållet smärtfri.

LÄS: AIK I NYA KONTAKTER – BEKRÄFTAR PLANER 

– Det är så otroligt skönt att få se resultat. Nyligen mätte jag som exempelvis mina lår och vader som i växt i omfång med två centimeter sedan vi mätte senast i september, berättar han för FD och tillägger:
– Och så är jag för första gången sedan efter skadan tillbaka i min matchvikt och jag har inte längre ont i min fraktur, konstaterar han och redogör för den mest hoppfulla bild han kan;
– Så fort mitt ben är läkt igen så kommer jag få klartecken till löpträning från läkarna. Det har läkarna sagt. Det är en röntgen som avgör det. Nästa är i mitten av januari och då kommer jag veta mer exakt.

Där på berättar Jesper Nyholm om nya operationer som kan vara på gång. Ingrepp som kan ge honom en avgörande skjuts i rehab.
– Oavsett vad röntgen än visar så kommer jag att göra en liten operation. Den handlar om att räta ut en tå som drogs ihop av den felbehandling jag fick på sjukhuset – som sedan dess sett ut som en krabbklo. Det är den enda smärtan jag bär på i dag, det bränner i tån som hettan från en sandstrand och gör det i stort sett hela tiden. Det onda och hettan gör att jag ännu inte kan ha vilka skor som helst. Ja, det är plågsamt som i helvete men det att jag inte har ont i min fraktur är ju det enda som betyder någonting, förklarar han.

– Men att det bränns i en tå och jag inte får på mig vissa skor, ja, det är klart att det är inte roligt, men jämfört med allt det andra så kan jag inte klaga.
– En planerad operation i januari, oavsett hur det går så ska en sena förlängas till stortån. Beroende på hur röntgensvaret så kan det bli antingen två skruvar som tas ut eller att den stora märgspiken tas ut på nytt och en ny sätts in. Så kan det bli. Allt handlar om att benet ska bli så maximalt tätt som möjligt.

Ska du på semester, hur firar du julen?

– Nej, jag vågar inte. Rädslan för att jag skulle bli dålig om jag är utomlands och hamna på ett sjukhus som inte är hemma i Sverige gör att jag väljer att ta det lugnt just nu. Jag vill inte ta några risker. Just nu går jag bara och längtar efter röntgen i mitten av januari. Det känns ju bra och nu hoppas jag att röntgen också kommer att visa samma sak.