Foto: Bildbyrån

Emil Salomonsson lämnar IFK Göteborg för nya utmaningar. Kontraktet förlängs inte och ytterbacken lämnar klubben han anslöt till från Halmstads BK 2011. Det blev totalt 293 matcher i den blåvita tröjan.

På klubbens hemsida har Emil Salomonsson skrivit ett personligt brev till alla supportrar:

”Dagen har kommit då jag lämnar vårt IFK Göteborg. Det har varit en obeskrivlig ära att få dra på mig den blå-vitrandiga tröjan. En tröja som besitter så mycket historik och kärlek. Som så många duktiga spelare svettats i och uppnått saker som är beundransvärda. Jag har alltid försökt göra det bästa ifrån mig. Innanför linjerna såväl som utanför. Att få representera IFK Göteborg är inget som jag tagit för givet utan jag har alltid varit införstådd med vilken ynnest det är.

Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla som jag stött på under åren. Mina lagkamrater, ni är unika var för sig. Mina tränare, tack för allt ni lärt mig. Alla ni andra som tillsammans gör Kamratgården till den bästa av arbetsplatser. Som sliter för att vi spelare ska få de bästa förutsättningarna i landet. Tack!

Jag vill från djupet av mitt hjärta säga tack till alla änglar. Ni har drivit mig framåt med er villkorslösa kärlek och flammande passion. Tillsammans har vi firat segrar och sörjt förluster. Minnena jag har kommer jag för evigt att ha med mig.

Må väl.
Ta hand om er alla”, skriver 29-åringen i en text på Blåvitts hemsida.