Foto: Bildbyrån

Omar Eddahri meddelade tidigare i dag att han lämnar Djurgården och att han inte var intresserad av att vara kvar. Sportchef Bosse Andersson förvånas inte över anfallarens avsked.
– Han har inte gjort någonting för att stanna i Djurgården, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

”Jag har inte pratat med dem, utan jag meddelade bara min agent att jag inte ville vara kvar oavsett vad som händer”. 

Omar Eddahri berättade för Expressen under söndagsförmiddagen att han lämnar Djurgården som Bosman, detta då hans korttidskontrakt som han kritade på i somras nu löpt ut.

Det är ingen hemlighet att han och tränarparet Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf inte kom överens i Sirius i våras – och när duon nu tog över Djurgården efter säsongen trodde inte ens de själva att Eddahri skulle vilja vara kvar.

– Jag tror inte att han stannar nu när jag och Thomas skrivit på. Det är väl på grund av oss. Jag tror inte att vi är Omars drömtränare, sa Bergstrand till FotbollDirekt i november och fick medhåll av Lagerlöf:

– Det är inga hard feelings även om det inte blev bra. Men ja, jag delar Kims åsikt där, jag tror inte att Omar är så sugen att stanna i Djurgården nu, konstaterade ”Tolle”.

I intervjun med Expressen i dag hintade också Eddahri om att sprickan med Bergstrand och Lagerlöf är något som gör att han aldrig ville stanna i Djurgården.

– Jag vet inte vad Djurgården ville, men jag vet att jag inte vill vara kvar i alla fall och jag tror att alla vet varför. Jag vill inte sätta mig i en sådan situation igen. Men det var kul att vara i Djurgården under den här tiden och jag har en enorm respekt för klubben, fansen, Bosse Andersson, Özcan Melkemichel och Ivan Ristic, sa Eddahri till tidningen.

LÄS: DJURGÅRDENS TEST PÅ GRAN CANARIA  

När FD når sportchef Bosse Andersson om att Eddahri lämnar Djurgården är han fåordig.

– Jag har ingen lust att kommentera det.

Eddahri säger att han inte ville vara kvar i Dif oavsett vad som skulle hända och att han inte pratat med er om det. Stämmer det?

– Äh. Tror du själv att han ville vara kvar eller? Han har inte något någonting för att stanna, det är hans initiativ. Men att vi inte haft någon kontakt? Då blir jag snopen.

Eddahri värvades in i augusti och blev skadad nästan omgående. Det blev i alla fall totalt elva allsvenska framträdanden, varav sju från start, och en målgivande passning för Eddahri i Dif. Om Andersson hade förväntat sig mer av 28-åringen?

– Han har inte kontrakt med oss längre och då finns det ingen anledning för mig att uttala mig. Det behöver inte bli någon pajkastning.

En spelare som uppges vara nära att skriva på för Djurgården är norrmannen Aslak Fonn Witry från Ranheim. Enligt Expressen är den 22-åriga högerbacken högaktuell för en övergång.

– Jag har kontakt med klubben, det kan jag bekräfta. Om det sedan blir affär får framtiden utvisa, säger Andersson till FD.