Foto: Bildbyrån

Anton Kralj fick inget förlängt kontrakt med Malmö FF och den talangfulla vänsterbacken tvingas leta ny klubb. Nu har 20-åringen varit på provspel i Örebro och han ger inte upp spel i allsvenskan kommande säsong.
– Bara för att man lämnar Malmö betyder det inte att jag inte kommer lyckas. Det kändes bra med ÖSK och jag hoppas på kontrakt, säger Kralj till FotbollDirekt.se. 

Precis som Teddy Bergqvist får inte heller Anton Kralj något nytt kontrakt av Malmö FF. Två stora talanger som kommit fram från egna leden som nu måste leta ny arbetsgivare.

För Anton Kralj kan det bli spel i Örebro. 20-åringen har nämligen den här veckan varit på provspel hos ÖSK och han är själv belåten över de fem dagarna i Närkeklubben.

– Det har gått bra. Jag har fått en fin bild av laget, föreningen och hur allt funkar där. Det har varit en bra vecka, säger Kralj till FotbollDirekt.se.

Vänsterbacken kommer närmast från lån i Gefle i superettan och Kralj medger nu nivåskillnad i ÖSK.

– Det är ju högre tempo och bättre kvalitet på spelarna. Man får höja sig själv, men det blir också lättare att göra det om man har bra spelare runtomkring sig. Jag tycker att jag kom in i det bra.

Målet är att få kontrakt med ÖSK eller?

– Ja absolut. Jag trivdes väldigt bra där. Vi får se vad som händer. Mina agenter ska ha ett snack med Örebro. Sedan får man kolla över andra alternativ också så klart, berättar Kralj när han är på väg hem till Skåne igen under lördagseftermiddagen.

Det finns andra alternativ?

– Ja, både i superettan och allsvenskan – och även lite i Norge. Det är dock allsvenskan som jag siktar på och Örebro hade varit ett bra steg.

Du spelade ju i ett Gefle i år som åkte ur superettan. Det måste ha varit jobbigt?

– Ja, det var väldigt tufft… Men jag fick mina 28 matcher och det var målet med att lånas ut till Gefle, att spela så mycket som möjligt. Men ja, det var tufft. Jag fick inte så mycket boll och fick då inte chansen att visa mina kvaliteter. I stället fick jag jobba på annat. Det var ett tufft år och man fick jobba mycket mentalt.

LÄS: HÄR TOKHYLLAS ANTON KRALJ – ”SNABBARE ÄN ALLA” 

Vänsterbacken, som i Gefle även figurerade som wingback, medger viss besvikelse över avskedet från MFF – men 20-åringen vill heller inte hänga läpp över det.

– Klart det var ledsamt när de inte ville förlänga. Jag har ändå varit i MFF i tio år kanske. Klart det var tufft, men det går väl att lyckas på andra vägar. Bara för att man lämnar Malmö betyder det inte att jag inte kommer att lyckas, så det är inget jag tänker på. Jag vill komma till en klubb som vill ha mig och som spelar på så hög nivå som möjligt.

Även Teddy Bergqvist som är ett år yngre än dig blir ju inte kvar i MFF. Hur ser du på att ni talanger skeppas iväg?

– De köper in spelare för flera miljoner, det är deras sätt. Det är inget som jag kan påverka.