• Publicerat 14 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marko Johansson har i två säsonger i rad varit utlånad till Trelleborg. Nu är han redo att återvända till MFF för att ta upp kampen om förstaplatsen i målet.
– Jag har fått spela och utvecklats, så att jag nu kan utmana Johan, säger spelaren till Fotbollskanalen. 

Malmö FF:s talangfulle målvakt Marko Johansson har i två år varit utlånad till Trelleborg. Där har han fått kontinuerligt med speltid och utvecklats till en etablerad målvakt i allsvenskan.

I dag meddelade TFF att Johansson inte följer med föreningen ner i superettan.

Så här säger han om tiden i klubben:

– Det har varit två fina säsonger, speciellt första året. Jag fick chansen av Patrick Winqvist och gjorde det bra, samtidigt som vi tog oss upp till allsvenskan. Vi visste att det skulle bli tufft, men hängde med bra fram till sommaruppehållet. Sedan blev det en dipp för hela laget. Jag har däremot fått mer rutin under de här två åren och har fått jobba med det psykiska, både när det gått bra och dåligt. Jag har kommit ett bra steg på vägen under de här två åren, säger Marko Johansson till Fotbollskanalen.

Johannson vill nu komma tillbaka till mesta mästarna och utmana Johan Dahlin om förstaspaden:

– Det är klart att det blir en ny utmaning, men jag gillar utmaningar och har haft två bra år i Trelleborg. Jag har fått spela och utvecklats, så att jag nu kan utmana Johan. Han är en jätteduktig målvakt, men jag har också haft Robin Olsen och Johan Wiland framför mig, så jag vet vad jag har att handskas med. Det blir en rolig utmaning, säger han till Fotbollskanalen.

– Allting hänger på mig själv. Det gäller att jobba hårt och har man en bra träningsmiljö runt omkring sig, så kan det bli så (att han blir förstemålvakt). Malmö är inget dåligt lag. De slog Besiktas i går och tog sig vidare, det är klart att man kommer att utvecklas. Johan har också varit med länge, så jag kan lära mig mycket av honom. Det är ett plus i kanten för min del, att jag kommer att lära mig väldigt mycket, avslutar han med till Fotbollskanalen