I somras anslöt prestigevärvningen Andreas Granqvist till Helsingborg. Målet med allsvenskan uppfylldes – trots en usel ekonomi. Nu berättar ”Granen” att han valt att spela utan lön i höst.
– Jag har inte kostat HIF en krona, säger Granqvist till HD.

Landslagets lagkapten lyckades med sitt uppdrag att föra upp Helsingborgs IF till allsvenskan.

Något som kan ha räddat HIF:s ekonomi. Här om dagen kunde Helsingborgs Dagblad berätta att klubben ser ut att backa 13 miljoner och att elitlicensen för 2020 därmed är i fara om ingen åtgärd görs.

Nu berättar spelande sportchefen Andreas Granqvist att han inte tagit ut någon lön med tanke på klubbens ansträngda situation.

– Klart att jag skulle ha en lön när jag kom hem, men under tiden har jag fått reda på hur ekonomin såg ut. Jag har turen att ha det gott ställt och har därför avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi. Jag har den möjligheten, men nästa år kommer jag att ha lön, men inte jättehög.

Granqvist bekräftar också FD:s avslöjande från i höstas att Manchester United hört sig för inför januari. Men han väljer att avstå, även om ett ett eventuellt låneerbjudande skulle dyka upp i konkret form.

– Till 99,9 procents säkerhet kan vi ta död på de spekulationerna här och nu. Det skulle i så fall vara något helt sensationellt och det tror jag inte kommer. Sen vet jag inte själv om jag vill. Det är i HIF jag vill vara, säger Anderas Granqvist till HD.