Foto: Bildbyrån

Emil Salomonsson har varit en viktig pjäs i IFK Göteborg sedan han kom till klubben 2011. Men nu går Salomonsson och Blåvitt skilda vägar.
– Det är bara att önska honom lycka till, säger Blåvitts tf sportchef Jonas Olsson till GT

Emil Salomonsson kom till IFK Göteborg från Halmstads BK 2011. Sedan dess har han varit ordinarie på högerbacken och en viktig spelare för Blåvitt. Den gångna säsongen var hans åttonde raka i klubben, och kontraktet går nu ut.

Nu står det klart att det inte blir någon förlängning.

– Vi hade ett avslutande snack när säsongen var över och då sa han och hans representant att det fanns goda möjligheter att hitta något utomlands. Och då får Emil göra det. Vi har inte haft någon kontakt sedan dess, säger IFK Göteborgs tf sportchef Jonas Olsson till GT.

Salomonsson tittar nu på ny klubbadress och enligt GT finns intresse i Danmark.

– Emil är en jättebra kille som gjort det jättebra för IFK. Det är bara att önska honom lycka till, säger Jonas Olsson.

Salmonsson är den senaste i raden av spelare att lämna Blåvitt efter denna säsong. Nyligen står det klart att lagkaptenen David Boo Wiklander inte erbjuds nytt kontrakt. Sedan tidigare har det varit klart att Tobias Hysén avslutar karriären.