Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg övervägde att flytta kommande stormatch mot Gais till Nya Ullevi. Nu blir det inte så. Det är avblåst då IFK anser att riskera blir för stora för den stora klassiska arenan.

IFK Göteborg har inte mött varandra under sex års tid men nu är det alltså på gång. Bravida arena på Hisingen i Svenska cupen den 25 februari. IFK och Gais har ju hamnat i samma gruppspel.

Men det blir alltså ingen publikmatch på Nya Ullevi som man undersökt möjligheter kring.

– Det är roligare att spela den på vår hemmaarena än på Bravida, sa Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till GP tidigare i veckan.

Nu ger IFK Göteborg sin syn på varför inte en av hela landets största arenor inte kan bli aktuell för detta klassiska möte och hur man istället nu tränger in sig på ett ställe som endast tar lite drygt 6 000 åskådare.

– Det är för många möjliga risker som kan göra att det blir en negativ upplevelse att förlägga matchen på Ullevi. Vädret i februari samt att en kall vinter ger för stora kostnader i form av uppvärmning och planskötsel. Men den allra största risken är att vi säljer på Ullevi och planen visar sig vara ospelbar på grund av kylan. Då har vi många tusen biljettköparen som vi inte kommer kunna erbjuda plats vid en flytt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

FOTNOT: Gamla Ullevi har ett nylagt gräs och är i februari därför ospelbar.