• Publicerat 13 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF klart för sextondelsfinal i Europa League efter att för andra gången den här hösten besegrat stjärnspäckade Besiktas. FD:s Casper Nordqvist är givetvis mäkta imponerad.
– Det ska ju vara omöjligt för ett lag som MFF ta sex pinnar mot ett sådant här lag. En makalös prestation och Fouad Bachirou var helt otrolig, utbrister Nordqvist i kväll. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER BESIKTAS – MALMÖ 0-1

MFF klart för sextondelsfinal, vilken bedrift!

– Helt sjukt egentligen. Det ska ju vara omöjligt för ett lag som MFF att ta sex pinnar mot ett sådant här lag. Grymt imponerande insats hemma på Stadion i 2-0-segern 4 oktober och att – precis som 2005 – åka hem från Istanbul med en 1-0-viktoria mot Besiktas… ja vad säger man, en makalös prestation och det här är något som vi kommer minnas länge!

Många stora hjältar i kväll förstås, men om du måste peka ut en spelare, vem väljer du?

– Fouad Bachirou! Det är något med den här mannen och Europa League. Han var ju brutal i Östersunds Europamatcher i fjol – och nu i kväll var han helt otrolig. Hade jag satt betyg hade han fått en given femma på en femgradig skala. Satte inte en fot fel. Kan MFF behålla honom i vinter?

Du har flera gånger under hösten pratat om att Marcus Antonsson ska spela från start i Europa League (bänkad i tre matcher), nu var det han som frälste MFF?

– Ja men det är nog inte bara jag som sett att det alltid händer något när Antonsson är på planen. Han är ju en notorisk målskytt! Dubbla mål i playoffet mot Midtjylland, mål mot Sarpsborg, som inhoppare hemma mot Genk ett mål och en assist… Det är siffror som är minst sagt imponerande och nu fick han tysta hela Vodafone Park. Vilken j-vla sommaraffär!

Ricardo Quaresma utvisad efter 65 minuter. Var det avgörande?

– MFF ledde redan med 1-0 och de hade säkert kunnat reda ut stormen ändå, men klart att Besiktas tappade slagkraft. Dels jobbigare att forcera med en man mindre, men också att förlora sitt kanske största namn. Väldigt klantigt av den hetlevrade portugisiska storstjärnan att gå in så våldsamt med dobbarna mot Brorsson.

Trots detta var det minst sagt dramatiskt mot slutet. Besiktas med två jättelägen!

– Ja, Johan Dahlin med en väldigt vass räddning på inhopparen Larins friläge i 88:e minuten och väl på stopptid var det Dahlin och försvaret som missförstod varandra och bjöd Larin på ett friläge. Kanadensarens lyftning i ribban och ut till inspark. Puh… Samtidigt hade MFF ett par otroliga lägen att stänga matchen på. Sören Rieks avslut centimeterna utanför och Anders Christiansens friläge ska man heller inte glömma. Stort grattis MFF, en otrolig bedrift som ni lyckats med!