• Publicerat 11 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det blev återigen kontroverser när Kalmar FF skulle meddela ett avhopp – denna gången handlade det om styrelseledamoten P-0 Persson som lämnade sitt uppdrag i klubben.
– Det handlar inte bara om att driva vissa frågor utan att ta ansvar för föreningen och helheten, säger tillfällige ordförande Jonas Persson till Barometern

Kalmar FF har inte haft det lätt sedan säsongen tog slut, först blev det stormigt efter att Henrik Rydström lämnat föreningen. Nu osar det igen kring klubben.

Kalmar skrev igår i ett pressmeddelande i samband med P-O Perssons avhopp att föreningen nu risker att tappa stora ”sponsorintäkter” och att ”styrelsen utgår från att den engagerade gruppen med namnunderskrifterna har både hjärta och ekonomisk realitet med sig när de ska föra sin utlovade dialog med valberedningen”.

Det ledde till att det hettade till rejält på sociala medier, där flera anhängare till klubben fick en känsla av att styrelsen ville skapa en vi mot dem-känsla:

– Jag konstaterar bara att vi varken har mer ansvar eller rättigheter än någon annan vad gäller styrelsen i Kalmar FF. Vi kommer sedan självklart föreslå namn på styrelseledamöter, men det är svårt att se retoriken. Det låter som att vi ska plocka in tre personer och så är inte fallet. Alla medlemmar får föreslå namn till valberedningen och sedan får medlemmarna rösta. Jag är väl lite skeptisk till just den delen, sa Andreas Treffenberg, en av medlemmarna bakom namninsamlingen, till Fotbollskanalen.

Nu har Kalmars tillfällige ordförande Jonas Persson uttalat sig i tidningen Barometern där han bemöter påståendet om att föreningen kan tappa sponsorintäkter, vilket har tolkats som att det mer eller mindre går att köpa sig en plats i KFF:s styrelse.

– Det stämmer naturligtvis inte. Världen är komplex och det kan sammanfalla att duktiga människor i en styrelse också är duktiga företagare, säger han till Barometern.

– Nu är det en andel av medlemmarna som drivit frågan om förändringar. Det här är ett sätt att belysa en annan sida. Det handlar inte bara om att driva vissa frågor utan att ta ansvar för föreningen och helheten, fortsätter han till tidningen.

Persson vill inte gå in på om han kommer att ställa upp för omval i föreningens styrelse till nästa årsmöte 2019.