Djurgården har ännu inte gjort sin första värvning inför 2019. Men nu ser det ut att vara nära att hända. Sportchef Bosse Andersson som i fjol vid samma tid radade upp fyra nya affärer inom loppet av en vecka – bekräftar nu att det är nära.
– Vi är på gång. Ja, vi förhandlar och det handlar om flera olika namn –  vi hoppas kunna berätta om julklappar snart, berättar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Djurgården väntar ännu liksom de allra flesta allsvenska klubbar på att få klart med första vinteraffären.
I fjol kom första affären efter säsongen den 12 december när Johan Andersson visades upp.
Bara en vecka senare var ytterligare tre namn färdiga genom Kozica, Finndell och Ring. Om det blir samma omfattning nu återstår att se men Djurgården bekräftar hur som helst nu att förhandlingar pågår med flera olika spelare och hur man räknar med att i stort sett när som helst kunna avslöja namnet på vem som blir först.
Namn som har nämnts är nygamle Magnus Eriksson som kan vara på väg bort från MLS, Ola Toivonen, samt Gif Sundsvalls William Eskelinen och förre Dalkurdspelaren Simon Strand, liksom i övrigt en norsk målvakt.

LÄS: FÖRSVANN FRÅN DJURGÅRDEN – ”MEN DET HÄR ÄR EN STORKLUBB”

– Vi är på gång och hoppas ha julklappar på gång, avslöjar Djurgårdens sportchef för FotbollDirekt.se.
– Ja, det hoppas jag. Vi är på gång. Ja, vi förhandlar och det handlar om flera olika namn –  vi hoppas kunna berätta om julklappar snart. Det kan man säga.

Hur ser du på att kunna agera så snabbt som likt i fjol?
– Men det är klart att vi hoppas på det. Det är konkret. Vi jobbar hårt. Det ser spännande ut.

Är ni på väg att resa utomlands?
– Vi har ju redan varit det. Nej, jag vill inte säga när men det kan bli aktuellt igen, ja.

Jämte finns även flera namn som kan spä Dif:s behov av nya krafter, utöver vad som är känt i dag. Det har sagt tidigare men förtjänar att göra det igen, det är en kader av tunga namn som redan är förlorade, alternativt utlandsaktuella; killar som Andreas Isaksson, Aliou Badji, Jonas Olsson, Kerim Mrabti och Jacob Une Larsson. Där till har Djurgården alltså två nya tränare i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Det är helt enkelt ett Djurgården satt i stor förändring det handlar om.

Bara utifrån namnen som redan är borta så ser det ut som att minimum av 3-4 nya spelare. Frågan är om den kalkylen växer av att fler försvinner?