Foto: Bildbyrån

Att Alexander Axén har en AIK-tatuering är ingen hemlighet. I Olof Lundhs senaste poddintervju berättar tränaren och Cmore-profilen Axén att han inte skulle kunna träna Djurgården eller IFK Göteborg, men däremot Hammarby.
– Det kan finnas en lösning om vi skulle komma dit någon gång, säger han i ”Lundh”. 

Sedan Alexander Axén förra sommaren sa upp sig från tränarjobbet i Örebro har den karismatiske tränaren jobbat som expert på Cmore, både under allsvenskan och VM i somras.

I en dryg timmes intervju med Olof Lundh i dennes podcast ”Lundh” tas Axéns tidigare supporterskap till AIK upp – vilket han bara ser som något positivt i sitt tränar- och tv-jobb i dag.

– Att jag har en bakgrund som supporter ser jag bara som en fördel till alla jobb som jag har för jag vet hur man tänker och tycker som supporter. Jag kan prata med dem på deras sätt och jag förstår hur de känner sig, säger Axén som själv har en AIK-tatuering.

– När jag började åka på matcher med AIK 1984-1985 var det inte många som kollade på allsvenskan. Jag känner att jag gjort hundåren när jag åkte på de matcherna och förtjänade den respekten som supporter. Sedan har jag respekt för att supportrar till andra lag i dag fortfarande känner att jag är en AIK-jävel och vissa lag kan jag inte träna av den anledningen, konstaterar Axén och fortsätter:

LÄS: ETT JÄTTENAMN SOM KAN LANDA I AIK – UPPGIFTER I DAG 

– Det är speciellt Djurgården och IFK Göteborg. Jag sa Hammarby förut, men jag känner väl att jag blivit mottagen på ett sätt som gör att det kan finnas en lösning om vi skulle komma dit någon gång. Som vanligt handlar det om att jag måste vinna matcher, men det är ju samma sak var jag än är. Jag tror ändå att de har förståelse för att det var då och nu är nu.

Lundh: Men har AIK-fansen förståelse för att du eventuellt skulle ta Hammarby eller Malmö FF?

– Jag vet inte. Jag tror inte att de tänker så mycket på det för de vet att det här är mitt jobb och att det varit mitt jobb hela tiden. Jag måste ju också ställa mat på bordet så att säga och samtidigt har jag aldrig varit i AIK, det är en stor skillnad. Hade man spelat och gjort avtryck där, ja då hade det varit mycket tuffare än att man bara varit supporter.