• Publicerat 10 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marcus Mathisen gjorde båda målen på Olympia när hans Halmstad sköt ner Helsingborg i superettan i allsvenska kvalet 2016. Nu står det klart att dansken lämnar HBK – för nykomlingen Falkenberg.

När Helsingborg överraskande åkte ner i superettan 2016 var det Marcus Mathisen som var den stora förgrundsfiguren på Olympia. Med två sena mål i det allsvenska kvalet sköt dansken upp sitt Halmstad i landets högstaserie.

Nu, två år senare, står det klart att den centrala mittfältaren lämnar HBK för halländska rivalen Falkenberg – som 2019 är nykomling i allsvenskan.

22-åringen kommer gratis till Falkenberg då han satt på utgående avtal och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag har fått en bra känsla och vet att jag kommer till ett mycket målinriktat lag, så nu är jag taggad och längtar efter att få komma igång. Jag kommer tillföra mycket energi och engagemang till laget. Jag är en fysisk spelare som älskar att kriga för mitt lag, men som också gillar att spela offensiv och fin fotboll. Det ska bli kul att lära känna FFF bättre, och kämpa tillsammans i allsvenskan, säger han till klubbens hemsida.