• Publicerat 10 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I fredags kom beskedet att Malmös ordförande Håkan Jeppsson gått bort. För lagkapten Markus Rosenberg var det extra jobbigt.
– Personligen är det väl jag som haft mest kontakt med honom genom åren. Jag minns honom som en man med oerhörd pondus som spred positiv stämning, säger han till Sydsvenskan.

Malmö FF är tillbaka på svensk mark efter ett uppladdningsläger i Marbella inför torsdagens Europa League-rysare borta mot Besiktas.

I fredags kom chockbeskedet att klubbens ordförande Håkan Jeppsson gått bort, blott 57 år gammal. MFF-spelarna fick nyheten i Spanien och för kapten Markus Rosenberg var det extra tungt.

– Det är säkert många i laget som inte kommit riktigt nära Håkan, personligen är det väl jag som haft mest kontakt med honom genom åren, säger 36-åringen till Sydsvenskan och berättar sedan om sina fina minnen av Jeppsson.

– Jag minns honom som en man med oerhörd pondus som spred positiv stämning i omklädningsrummet när han tittade in efter våra matcher. Vi vet inte allt som sköts i föreningen och i styrelsen, men han var ju där länge så det är klart att han haft stor betydelse.

Malmös match borta mot Besiktas på torsdag är helt avgörande för om laget ska gå vidare till Europa Leagues sextondelsfinal eller inte. Skåningarna är piskade att vinna och för Rosenberg vore seger en fin gest till Jeppsson.

– Klart att det hade varit fint att kunna göra det, konstaterar lagkaptenen.