Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad, 28, överväger sina alternativ. Hammarbystjärnans kontrakt har löpt ut och just nu håller han igång träningen – med allsvenska konkurrenten Örebro SK.
– Jag är hemma och hälsar på familjen i Örebro och känner Axel Kjäll sedan tiden i Forward och många i laget, säger Hamad till Nerikes Allehanda.

Mycket talar för att Jiloan Hamad gjort sitt i Hammarby.

Den offensiva mittfältsstjärnan, som bar kaptensbindeln under säsongen, hade ett avtal som löpte ut den sista november.

I fredags konstaterade Hammarbys sportchef Jesper Jansson att man inte kan räkna med Hamad i Bajen nästa år. Ingen dörr är stängd men klubben planerar för en framtid utan Hamad.

– Han vet vad vi vill. Samtidigt måste vi gå vidare och planera utifrån scenariot att han inte är med. Men dialogen är öppen och sen vet man inte hur det blir, sa Jansson bland annat i en lång intervju med FD. 

I dag berättar Nerikes Allehanda att Hamad i väntan på svar om sin framtid håller igång med den allsvenska konkurrenten Örebro SK.

– Det är ändå hemstaden. Jag hade kontrakt med Hammarby till sista november och jag ringde Axel (Kjell, huvudtränare) som jag känner sedan Forward-tiden och jag ringde honom och frågade om jag fick hålla igång och tack och lov sa han att det gick bra. Jag kör veckan ut sedan får vi se, säger Jiloan Hamad till tidningen.

Hamad är tydlig med att han trivts bra i Bajen men att han söker utländska alternativ.

– Kontraktet har gått ut och vi har fortfarande en bra dialog. Jag är glad för hur det blev i Hammarby. Vi kom topp fyra med 60 poäng. Det är en väldigt bra säsong och jag vet att det arbetet kommer att fortsätta. Det var mitt stora mål när jag kom att Hammarby skulle få det här uppsvinget.

– Nu söker jag lite alternativ och tanken är att jag vill gå utomlands, säger Jiloan Hamad.