Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf utnyttjade en ”storklubbsklausul” i sina kontrakt och gick till Djurgården. Sen dess har Sirius stått utan permanent lösning på tränarsidan. Den presenteras i dag och väntas bli Kalmarprofilen Henrik Rydström tillsammans med Mirza Jelecak. 

Klockan 15:00 får vi veta hur Sirius tränarkonstellation ser ut nästa säsong.

Expressen avslöjade nyligen att Henrik Rydström, som mot många av fansens vilja inte fick fortsatt förtroende att leda Kalmar FF efter Nanne Bergstrands avgång, är nära Sirius och väntas bli den som tar över efter Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Så kommer det att bli och enligt FD:s uppgifter blir ansvaret delat mellan Rydström och Mirza Jelecak, som i många år funnits med som assisterande tränare bakom Bergstrand och Lagerlöf.

– Mirza är en skicklig tränare som precis tog sin Pro-licens. Jag ligger året efter honom där. Så vi känner varandra sedan tidigare. Jag tycker Sirius gör helt rätt som ger honom en ledande roll. Om det blir jag eller någon annan som får jobba ihop med honom så tror jag att vi kommer lära oss saker av Mirza, sa Rydström till Expressen för ett par dagar sedan där han även bekräftade kontakter med Sirius.