• Publicerat 10 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK ligger i topp även under Silly Season. Från SM-guld till flest stora rubriker i vinter. Här är ännu ett i det att FotbollDirekt nu kan avslöja att AIK visar intresse för Bundesligaproffset Branimir Hrgota.

Det händer saker kring AIK.

Knappt går det en vecka innan någonting nytt spännande seglar upp på AIK-radarn. Dels handlar det om uppgifter om en Alexander Isak-comeback, för att inte tala om Celticstjärnan Mikael Lustig och Sead Haksabanovic  som uppges vara högaktuella.
Henok Goitom förlängde och enligt FD:s uppgifter är Rikard Norling nära detsamma.

I dag har FotbollDirekt nya uppgifter från källor med insyn i Solnaklubben som berättar om hur det nu finns intresse kring Eintracht Frankfurts Branimir Hrgota. Den 25-årige anfallaren med bosniskt-kroatiskt ursprung som gick från Jönköpings Södra till Mönchengladbach i redan som tonåring. Över 70 matcher hann det bli för den klassiska Bundesligaklubben innan han för tre år sedan såldes till Eintracht Frankfurt.
Det bytet har däremot inte klaffat.

Hrgota har haft problem och aldrig riktigt kommit rätt och nu med ett utgående kontrakt nästa sommar så har har rekommenderats att byta klubb.
Det mindre roliga rådet kom dessutom från ingen mindre än sportchefen Fredi Bobic som i mitten av juli citerades så här av tyska Bild:
”Mitt råd till honom är att byta klubb”

Oroväckande rapporter kom redan i början av året om hur han fick allt mindre, eller ingen speltid alls. Så sent som i augusti kom rapporter om att han inte längre tilläts träna tillsammans med a-laget.

Så har det nu ännu inte blivit men hans agent Drazan Gilja har flera gånger fått frågor om allsvenskan och sade för bara ett par månader så här till FD om att gå till en storklubb här hemma:
”Det kan hända saker, absolut. Vi kommer titta på alla alternativ, både i Tyskland och utomlands. Sverige? Ja, vi lyssnar på allt som kommer in. Sedan är det kanske inte högsta prioritet. Men det är mitt jobb att lyssna på allt”.

Så i dag står det nu alltså klart att AIK, enligt säkra källor till FD, fört fram en förfrågan till Hrgota och enligt vad FD erfar så är huvudpersonen också intresserad av AIK. Priset var i somras, enligt tysk media, 10 000 000 när han nämndes som aktuell för Hannover.

Nu är det inte första gången Hrgota och AIK nämns i samma andetag.
I samband med att han var på väg att lämna Jönköping för Tyskland för sju år sedan så uppmärksammades han av AIK-fans som faktiskt uppvaktade den forne supertalangen med en AIK-tröja och hans namn tryckt på ryggen.
Det gick till och med så långt och generöst att han valde att posera i tröjan och kommenterade flirten då så här:

”Det här gör mig riktigt glad´´ och vidare så visade han att AIK på det viset blev speciellt för honom:

”Nu kommer jag att ha AIK i huvudet”.

Men mer än så blev det alltså inte och han försvann samma sommar till Bundesliga där han alltså hållit sig kvar fram till i dag.

Men rykten om Sverige och allsvenskan har knappast saknats genom åren. Så sent som tidigare i år har annars tyska media berättat om hur IFK Göteborg hört sig för genom den förre sportchefen Mats Gren.

Den här säsongen har Hrgota bara spelat fyra minuter för sin klubb i Bundesliga.

FD har sökt AIK:s sportchef Björn Wesström och spelarens agent Drazan Gilja.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON