• Publicerat 8 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kerim Mrabti har tidigare varit öppen med att han vill lämna Djurgården för utlandet, men i dagarna kunde FD berätta att Stockholmsklubben inlett nya samtal med den nu kontraktslöse stjärnan. FD:s krönikör Magnus Österberg ser 24-åringen som ett drömförvärv för Dif.
– Ja, det vore en superaffär och det kommer hända grejer i vinter för Djurgården, konstaterar Österberg. 

”Det är klart att jag förklarat för honom (Bosse Andersson) att jag vill gå utomlands och ge det en chans. Jag har ändå varit här i fyra år och känner att jag har gjort väldigt mycket för klubben, det blev ännu bättre när jag fick in en titel. Jag har varit med under hela resans gång”.

Kerim Mrabti var tydlig i sin intervju med Expressen i slutet av maj. Efter fyra år i Djurgården ville stjärnan ta nästa steg, men trots att sommarfönstret var sista chansen för Dif att casha in pengar på 24-åringen blev Mrabti kvar säsongen ut. Det ryktades om Club Brügge, Anderlecht och Newcastle och att Stockholmsklubben kunde få 10-15 miljoner kronor för anfallaren. I stället blir det noll kronor när Mrabtis kontrakt nu löpt ut.

Det blev ingen succé för varken Mrabti eller Djurgården under sommaren och hösten. Dumt att det inte blev någon affär i sommarfönstret gällande Mrbati? Nej, det vill inte FD:s Magnus Österberg säga.

– Det är ju sjukt lätt att vara efterklok. Förväntningarna som både Kerim och Djurgården hade i år var så klart mycket högre och de värderade honom tillräckligt högt för att tycka att det var värt att behålla honom i stället för att få pengar och sälja. Sedan vill jag bara påpeka att det är väldigt svårt att sälja spelare till ett bra pris när det bara återstår ett halvår på kontraktet. När Mrabti nu heller inte presterat på den nivån som han kan så är det klart att intresset sjunkit, konstaterar Österberg.

LÄS: KAN BLI EN REKORDAFFÄR FÖR DJURGÅRDEN 

I stället kan det bli så att Mrabti stannar. I dagarna kunde FotbollDirekt berätta att Djurgården inlett nya samtal med 24-åringen, något sportchef Bosse Andersson också bekräftade. Ett korttidskontrakt fram till sommaren skulle kunna vara en lösning, men Österberg tror ändå att Mrabti lämnar i vinter.

– Han har ju haft en så stark vilja att sticka så jag tror att han skulle se det som ett misslyckande om han blir kvar, även om det inte är det. Som sagt, han har ju pratat så länge om att han vill iväg och redan innan den här säsongen var han ju redo att dra. Så ja, det känns som han redan varit på övertid i Djurgården. Nu blir det kanske en nytändning med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nya tränare, men jag tror som sagt att Kerim ser det som ett nederlag om han inte kommer iväg.

Men hur viktigt vore det för Djurgården om de fick behålla Mrabti?

– Det vore en superaffär för Djurgården. När Kerim är i form är han en fantastiskt skicklig allsvensk fotbollsspelare, det tror jag inte att någon kan säga emot. Det kommer hända grejer i vinter för Djurgården och kan Kerim få en eller två nya lekkamrater i anfallet kan det bli succé, utbrister Österberg och fortsätter:

– Däremot var ju hans 2018 inte tillräckligt bra. Jag säger inte att han var dålig, men klart att man förväntade sig mer av den kalibern…

Kan formsvackan bero på att motivationen inte fanns där när han inte blev såld i somras?

– Så kan det absolut vara. Om man mentalt är redo för att flytta men att det sedan inte blir av, ja då måste man ställa om igen och det är lättare sagt än gjort.

Om Mrabti lämnar, vilken liga tycker du att han ska gå till?

– Det gäller att välja omsorgsfullt, speciellt när man går som Bosman. Den utländska klubben tar ju då ingen risk eftersom de inte betalar någon övergångssumma, så det kan vara lurigt! Men Frankrike, Grekland eller Turkiet är väl nivån som jag tycker att Kerim ska vara i. Han kan säkert gå till en ännu större liga, men det är svårt att komma halvvägs in i säsongen.

Men i och med att Mrabti inte haft någon lyckad säsong, är han tillräckligt bra för att dra utomlands till sådana ligor som du nämner?

– Oja! Han är absolut tillräckligt bra, det är inget att diskutera.