• Publicerat 7 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häcken kommer med ett nytt grepp inför nästa säsong – laget har tagit in en chefsscout till sin ungdomsakademi.
– Det som händer är att jag blir chefsscout för akademin, samtidigt är jag kvar som resurs och behjälplig i akademilagen (U16-U19), säger den nytillsatte Andrés Jimenez till egna hemsidan.

Häcken har de senaste åren varit duktiga på att få fram egna produkter ur sin ungdomsakademi. Nu spetsar klubben det ytterligare, genom att instifta en ny roll i föreningen: en chefsscout.

Vem som får chansen på den posten är den tidigare U-17-tränaren Andrés Jimenez.

– Det som händer är att jag blir chefsscout för akademin, samtidigt är jag kvar som resurs och behjälplig i akademilagen (U16-U19). Det blir väldigt mycket fotboll, säger han i en kommentar till klubbens hemsida.

Klubben kommer främst att titta på spelare i närområdet: 

– Det är viktigt att poängtera att vi inte är ute och värvar spelare i de åldrarna, utan det handlar mer om att få ett hum om vilka de är och följa dem under en längre period. Det finns så många talanger runtom i Göteborg och det är många som drar i dem i tidig ålder men vi har Göteborgs Fotbollsförbunds avsiktsförklaring som norm. Det handlar om att bygga relationer med spelare och föreningar. Det tror jag gynnar oss när det är dags för dem att ta klivet till en akademi, säger han.