• Publicerat 7 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Örgryte IS har gjort klart med en ny spelare. Klubben plockar in Freddie Brorsson från Trelleborgs FF.
– Det är en väldigt spännande spelare. Trots sin unga ålder fick han mycket speltid i Allsvenskan i år, säger ÖIS tränare Thomas Askebrand till egna hemsidan. 

Trelleborg hade ett mindre lyckat år i allsvenskan. Klubben åkte ut med buller och bång. Nu kommer nästa smäll, Freddie Brorsson lämnar klubben för konkurrenten Örgryte.

ÖIS har skrivit ett tvåårskontrakt med anfallaren.

Göteborgsklubbens tränare är förnöjd med tillskottet:

– Det är en väldigt spännande spelare. Trots sin unga ålder fick han mycket speltid i Allsvenskan i år. Han är användbar på många olika positioner och kan bland annat spela på båda kanterna och längst fram som anfallare, säger Örgrytes tränare säger Thomas Askebrand till den egna hemsida.

– Han påminner lite om Gurra (Gustav Ludwigson) då han jobbar väldigt hårt och har en energisk spelstil. Förhoppningsvis kan han också få en lika fantastisk utveckling med bland annat hjälp av Sörens (Börjesson) individuella träning med våra offensiva spelare, fortsätter han med till den egna hemsidan.

Spelaren själv säger så här om klubbytet:

– Efter att ha besökt ÖIS och träffat både Thomas (Askebrand) och Kent (Carlzon) blev jag säker på mitt beslut. Thomas hade en klar plan om hur han vill ha mig som spelare. Det är en fin anläggning med en träningsplan i riktigt bra skick, staden verkar också väldigt bra. Sedan har jag fått ett väldigt varmt välkomnande av alla i klubben. Både från Thomas och Kent, men även från personalen på kansliet och folk runt omkring klubben. Jag har en positiv känsla, säger 21-åringen till egna hemsidan.