Malmös ordförande Håkan Jeppsson finns inte längre. Under förmiddagen kom nyheten om att framgångsrike Jeppsson gått bort. Nu står det klart att Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande.

Det är Malmö FF som nu ger informationen via ett pressmeddelande.

Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande i Malmö FF.

Pålsson leder nu MFF efter Håkan Jeppsson i första hand fram till dess att Malmö FF:s medlemmar får chansen att välja ny ordförande på årsmötet den 1 mars 2019.

Beslutet har tagit för några timmar sedan av Malmös styrelse i ett hastigt sammansatt sammanträde efter Jeppssons bortgång.
Här uttalar sig Anders Pålsson för första gången för mff.se.

– Håkan Jeppsson var en oerhört engagerad och driven person som förändrade föreningen på ett genomgripande sätt. Som person minns vi alla Håkan som en varm och trevlig människa som var omtyckt i föreningen, säger Anders Pålsson, tillförordnad ordförande.

Anders Pålsson är som bland annat varit VD och koncernchef – men har också direkt erfarenhet av Malmö FF som så väl  ungdomsspelare som ungdomstränare. Har även suttit i styrelsen sedan 2010.

– Malmö FF är i djup sorg. Det är en oerhört tragisk situation som vi nu måste förhålla oss till på bästa sätt. Alla inom föreningen är fast beslutsamma om att fortsätta arbetet i Håkan Jeppssons anda, säger han.

– Föreningen är välskött och står på solid grund. Styrelsen har lång erfarenhet, hög kompetens och kommer att fortsätta att utveckla föreningen enligt den strategi som är lagd.

Med anledning av denna tragiska händelse så är nu det planerade medlemsmötet den 10 december flyttat till måndagen den 14 januari klockan 18:30 i Restaurang 1910 på Stadion.