• Publicerat 7 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby har precis vunnit allsvenska publikligan för fjärde året i rad. Nu kommer nästa målsättning. Bajen ska befästa positionen och siktar nu på att för första gången sälja 16 000 årskort. Korten för 2019 släpps i dag 13.00.

Hammarby gjorde en säsong som är en av klubbens bästa någonsin. Trea in i det längsta innan man snöpligt slutade fyra. Men året likväl årets kanske största allsvenska överraskning.
Däremot är man på ett annat vis vinnare.
Ja, publiktronen är orubbad.

Nu hoppas man öka trycket ytterligare med att redan nu i dag släppa årskorten för 2019 för klacken. Hammarbys officiella hemsida skriver så här:

”Därför väljer vi nu att tidigarelägga nyförsäljningen till klacken, med start nu på fredag den 7 december klockan 13, med målet att nå den satta maxkapaciteten för säsongskort på 16 000”.

Men inte nog med att man vunnit allsvenskans publikliga så många år i rad som man gjort – det var likaledes f e m t e året i rad som Hammarby vann den nordiska publikligan. Med den nya satsningen så ska nu rekordsiffran 15 676 kommas åt.

”Med de positiva grönvita vindarna i ryggen är nu målet satt – att slå försäljningstaket på 16 000”.

Taktiken och visionen bakom att kunna röra sådana siffror som man nu visar att man jagar, det går genom följande tänk. 16 000 årskort har tidigare setts som ett tak för hur många biljetter man vill sälja i förväg.
Frågan är om det kommer att gälla även i framtiden?

”Vi anser att maxgränsen ligger på en rimlig nivå och ger en bra balans, främst av långsiktiga skäl då vi vill ha drygt 10 000 lösbiljetter tillgängliga till varje match. Vi har en stor grupp kärnsupportrar vi inte vill stänga ute och som av praktiska skäl inte kan gå på alla matcher under en säsong. Sedan finns det alltid ett bortfall bland säsongskortsinnehavarna vid varje match och för att bibehålla vår magiska stämning behöver vi ha så fyllda läktare det bara går – inte minst klacken’‘, säger Josefine Gasslander, biljettansvarig.

Nyförsäljningen för Hammarby Fotboll till allsvenskan 2019 startar i dag kl. 13.00.