Foto: Bildbyrån

Arnor Sigurdsson blev en hit för IFK Norrköping – och nu fortsätter Pekings satsning på lovande islänningar. Klubben meddelar att man värvat Oliver Stefánsson och Isak Bergman Jóhannesson från isländska Akranes. En klubb man har ett samarbete med.
– Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnor gjorde hos oss, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Arnor Sigurdsson kom till IFK Norrköping inför fjolårssäsongen, och i år exploderade den lovande islänningen. Efter starter och mål i allsvenskan under vår och sommar så slog ryska storklubben CSKA Moskva till.

Enligt flera medieuppgifter så såldes Sigurdsson för 50 miljoner kronor, och 19-åringen har sedan dess hunnit debutera och göra mål i Champions League-gruppspelet.

Sigurdsson kom från IA Akranes, en klubb som Norrköping har ett samarbete med. Och nu hämtar man två unga isländska spelare därifrån. Det handlar om Oliver Stefánsson, 16, och Isak Bergman Jóhannesson, 15.

– Att vi lyckats attrahera Oliver och Isak att välja IFK i stenhård konkurrens med många europeiska toppklubbar gör att vi är väldigt stolta. Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnor gjorde hos oss, säger managern Jens Gustafsson till Norrköpings hemsida.

– Det här är två förvisso väldigt unga spelare men otroligt talangfulla och hängivna. Oliver är en fysisk mittback med en fin vänsterfot. Isak är mittfältare som påminner mycket om Arnor i sitt sätt att fatta beslut och spela moget, trots sin ringa ålder.