Foto: Bildbyrån

Han var uppe i Djurgårdens a-lag men försvann till USA – nu är ytterbacken Frej Engberg intressant för flera andra klubbar.

Frej Engberg var uppe och nosade på spel i Djurgårdens a-lag 2012-2014. Det blev spel med a-laget under försäsongen 2014 men men försvann sedan från svensk fotboll. Han flyttade till USA för studier och collegefotboll i Long Island University.

I vintras blev han klar för Assyriska i division 1 – där blev det 20 matcher, både som mittback och vänsterback under säsongen. Han gjorde ett mål och fem assists men tung säsong för Assyriska som åkte ur serien och får börja om i division 2.

Men Engberg kommer inte följa med ner – hans kontrakt var på ett år det går ut nu. Intresse finns nu också från flera andra håll, där flera superettanklubbar hört av sig om 23-åringen.

Enligt uppgifter till FD så finns nu intresse från Assyriskas lokalrival Syrianska, som ju gick upp från division 1 till superettan den här säsongen. Ytterligare ett par superettanklubbar visar intresse, och även finska Inter Åbo är intresserade av ytterbacken enligt våra uppgifter.